Naj bodo ukrepi usmerjeni k ljudem: Predlogi ZSSS za nov, šesti protikoronski paket

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.6.6″ _module_preset=”default” background_color=”#f7f7f7″][et_pb_row _builder_version=”4.6.6″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.6.6″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.6.6″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]

“Objavljamo predloge ZSSS za Zakon o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 (PKP 6). Predlogi so bi danes posredovani predsedniku vlade, vladi in ministru za delo.

Iz medijev smo izvedeli, da bi naj vlada že pripravljala nov sveženj zakonodaje za ublažitev posledic epidemije COVID-19. Obžalujemo, da socialni partnerji, skladno z določili Pravilnika o delovanju Ekonomsko-socialnega sveta Republike Slovenije, nismo bili o tem formalno obveščeni in povabljeni k aktivnemu sodelovanju. Spoštovanje socialnih partnerjev, priznavanje njihove aktivne vloge pri nastajanju tovrstnih ukrepov in skrb za pravočasen in učinkovit socialni dialog promovira tudi Evropska komisija, tudi ko gre za črpanje evropskih sredstev. Tradicija (in dosežki) uspešnega socialnega dialoga ter medsebojnega spoštovanja je bila ena od značilnosti razvojnega modela Slovenije, ki je večkrat pripomogel k uspešnemu premagovanju zahtevnih družbenih vprašanj in razmer. V ZSSS ne vidimo razloga, da bi se ta pristop spreminjal.”

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije

Več informacij >>

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like...